Select your language

Laat kelderzwam professioneel verwijderen

protector zwammen kelderzwam bestrijden

Last van kelderzwam? Ga meteen voor een professionele oplossing. Want net als de huiszwam, is die schimmel zelf vakkundig verwijderen een onmogelijke opgave.

De kelderzwam veroorzaakt evenveel schade als de huiszwam. Ze doet er alleen wat langer over. Deze schimmel voelt zich volledig in zijn sas in vochtige omstandigheden en op nat hout. Hij kan niet doorheen metselwerk of andere structuren zoals de huiszwam, maar groeit er wel overheen.

Een groot risico voor uw houtconstructies dus. Want zijn die nat? Dan verpulvert de kelderzwam het natte hout. Uiteindelijk begeeft de constructie het en stort ze in.

Een kelderzwam in uw woning of gebouw is vaak de voorbode van haar nog gevaarlijkere ‘collega’, de huiszwam. Twijfel dus geen minuut. Laat uw kelderzwam zo snel mogelijk professioneel verwijderen.

Waar vindt u de kelderzwam terug?

Haar naam doet anders vermoeden, maar de kelderzwam kan overal in uw woning voorkomen. Deze plaatsen vormen het grootste risico:

  • constructiehout zoals dakgewelven en overkappingen
  • afgebladderd, niet-geverfd of onbeschermd hout
  • hout met een vochtgehalte van 50 tot 60 procent
  • omgevingen met ernstige waterinsijpeling zoals een lekkend dak, sanitair of een beschadigde afvoerbuis

 


 

De kelderzwam doeltreffend verwijderen? Zorg dat u haar meteen herkent!

Een kelderzwam herkent u aan de volgende eigenschappen:

  • De zwamdraden zijn waaiervormig en verspreid over grote oppervlakken die verkleuren van bleek en donkerbruin tot bijna zwart.
  • Het vruchtlichaam is donkerbruin gekleurd met een groenige tot olijfkleurige schijn. De groeirand is dan weer katoenachtig tot fijn vezelig en gelig wit.

Het vruchtlichaam is zelden zichtbaar. Maar is het er wel? Dan wordt het vaak spectaculair groot.

 


 

Hoe verwijderen we de kelderzwam definitief uit uw woning?

Voldoende vochtig hout: meer heeft een kelderzwam niet nodig om zich goed te voelen en verder te groeien. Deze schimmel laat zich niet verjagen als u het hout en de omgeving eromheen voldoende droog maakt.
Hebt u de kelderzwam eigenhandig verwijderd en daarna het aangetaste hout vervangen? Dan zorgt u er maar beter voor dat u alle schimmelresten grondig verwijdert. Anders palmt de kelderzwam ook uw nieuwe hout in geen tijd in.

Meer dan redenen genoeg om professionele hulp in te schakelen. Protector staat garant voor een begeleiding van a tot z bij de verwijdering van uw kelderzwam.

Onze analyse van uw probleem

Besloot u om Protector in te schakelen? Dan komen onze specialisten graag bij u langs voor een volledige diagnose. Zo krijgt u meteen een duidelijk beeld van de oorzaak en de schade.

Onze behandeling van uw probleem

Benieuwd hoe Protector de kelderzwam in uw woning of gebouw verwijdert? Dit stappenplan vertelt u er alles over:

  • Een lekkende of beschadigde waterleiding, dakgoot of afvoerbuis? Meer heeft een kelderzwam vaak niet nodig om zich goed te voelen. Daarom herstellen we de oorzaak voordat we de schimmel zelf aanpakken.
  • Dan is uw houtwerk aan de beurt. We verwijderen alle aantastingen totdat alleen gezond hout overblijft. Daarbij controleren we ook niet-zichtbaar hout. Dat bevindt zich bijvoorbeeld achter pleisterwerk.
  • Daarna lijsten we alle materialen op die in aanraking kwamen met de kelderzwam. Ze krijgen allemaal een intensieve dieptereiniging.
  • Dan is het tijd voor de eindfase. We besproeien de aangetaste locatie met een kelderzwambestrijdingsmiddel en vervangen het aangetaste houtwerk door nieuw hout. Dat behandelden we eerst tegen kelderzwam.

Omdat we dagelijks in bewoonde ruimtes werken, hebben we voldoende ervaring in huis om de overlast tot een minimum te beperken. Daarom schermen we onze werkzaamheden maximaal af. Zo krijgt u nooit het gevoel op een bouwwerf te wonen.

Met Protector kiest u voor een totaaloplossing. U hoeft zelf niets meer te doen, want wij verwijderen uw kelderzwam, het aangetaste hout en herstellen uw pleisterwerk. Zo geniet u opnieuw zorgeloos van uw woonst.

 


 

Hebt u vragen, wilt u graag advies of een offerte op maat?

Protector Belgium respecteert de privacy van uw gegevens. Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.  Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie”.

Ik heb het begrepen