Wat moet u weten over condensatie in huis?

protector condensatie

Ziet u kleine waterdruppels op uw ramen en muren? Dan hebt u last van condensatie in huis. Waterdamp gaat door afkoeling of druk over in water – en dat komt neer op de koude oppervlakken in uw pand.

Condensatie duikt vaak op in keukens en badkamers als u kookt, een (stort)bad neemt of de was laat drogen. En daarbij onvoldoende verlucht. Meer last van condensatie in het najaar of tijdens de winter? Logisch, want dan is het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur het grootst.

Als u af en toe druppeltjes spot, hoeft u daarvan niet meteen wakker te liggen. Maar is condensatie een dagelijks fenomeen in uw huis? Schakel dan meteen de hulp in van een expert.

Wat zijn de gevolgen van condensatie in huis?

Condensatie in huis lijkt dan wel onschuldig, maar is het zeker niet. Dit zijn de gevolgen:

  • geurhinder
  • vochtvlekken op uw muren
  • loskomend verf-, pleisterwerk en behangpapier
  • schimmels
  • gezondheidsproblemen

 


 

Hoe vermijdt u condensatie in uw huis?

Ventileren is de boodschap. Zet uw ramen open en zorg voor een goede verluchting van uw woning. Gemakkelijk en goedkoop in de zomer, minder vanzelfsprekend in de winter. Uw ramen openen en tegelijk een aangename binnentemperatuur behouden, doet uw energierekening oplopen. Dankzij de mechanische ventilatiesystemen van Protector krijgt condensatie in huis ook ‘s winters geen kans.

 


 

Onze analyse van uw condensatieprobleem

Roept u de hulp van Protector in? Dan komen onze experts graag bij u langs, luisteren naar uw condensatieprobleem en stellen alle noodzakelijke vragen. Ze meten ook de luchtvochtigheid in uw huis en geven praktische tips voor een goede ventilatie van uw woning. Volstaan die niet? Dan krijgt u een vrijblijvende prijsofferte voor een professionele Protector-ventilatieoplossing.

 


 

Onze behandeling van uw condensatieprobleem

Soms is een ventilatiesysteem in uw badkamer of keuken de enige oplossing om condensatie in uw huis een halt toe te roepen. Daarvoor beschikt Protector over zijn eigen ventilatiesystemen.

Veneco C1250

Dit centrale systeem regelt de ventilatie van meerdere ruimtes. We plaatsen het toestel op het plafond of de vloer. Ziet u het liever in een kleine ruimte, op een vals plafond of in een kast? Dankzij het compacte design lukt ook dat probleemloos. En dat zowel horizontaal als verticaal. Op zoek naar de ideale oplossing voor de verluchting van uw wc, badkamer, keuken of wasplaats? Met de Veneco C1250 behoort condensatie in uw huis voorgoed tot het verleden.

Ontdek er alles over.

 

ETP Comfort Mini Eco

Met dit ventilatiesysteem verlucht u één ruimte, zoals uw woon-, slaap- of badkamer. Het is een unit met afwisselende luchtstromen, warmterecuperatie en een extreem laag energieverbruik. Het ultieme antwoord op alle condensatie- en schimmelproblemen in uw huis.

Een nog betere luchtcirculatie nodig? Dan plaatsen we twee units die parallel werken met tegenovergestelde en synchrone luchtstromen.

Op zoek naar de ideale ventilatieoplossing voor uw garage of stookruimte? Dan komt de ETP Comfort Mini Eco voor u als geroepen. Die verwijdert niet alleen CO2, maar ook andere schadelijke stoffen.

 


 

Onze totaaloplossing zorgt voor uw gemoedsrust

Werken in huis zijn een noodzakelijk kwaad. Door onze jarenlange ervaring met werkzaamheden in bewoonde ruimtes weten we dat bij Protector maar al te goed. Daarom schermen we de werken zorgvuldig af. Zo besparen we u een werfgevoel.

Alles achter de rug? Dan geniet u opnieuw van een zorgeloze thuis. Dankzij onze totaaloplossing hoeft u zelf niets meer te doen: met uw Protector-ventilatiesysteem krijgt condensatie geen kans.

 


 

Op zoek naar de gepaste oplossing voor condensatie in uw huis?

Protector Belgium respecteert de privacy van uw gegevens. Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.  Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie”.

Ik heb het begrepen