Select your language

Hoe houtworm herkennen?

protector houtworm

Een houtworm herkennen, is moeilijk. Merkt u kleine gaatjes in uw parketvloer of houtstof op de draagbalken van uw dak? Dan kreeg u een houtworm over de vloer. Die nestelt zich twee tot vier jaar in uw houtwerk om er een gangenlabyrint te graven. Daarna ontwikkelt hij zich tot kever en verlaat uw houtwerk.

Maar dat betekent niet dat u van alle ellende bent verlost. Want een houtworm komt nooit alleen …

Welke problemen veroorzaakt een houtworm voordat u hem herkent?

Een houtworm is de larve van de houtkever, in de volksmond ook bekend als ‘memel’. Voordat u een houtworm herkent, heeft die al heel wat schade aangericht. Zijn geliefkoosde werkterrein? Het dakgebinte, de vloerbalken en houten vloeren van uw woning.

Een vrouwtjeskever legt haar eitjes in de houtspleten. Bij een temperatuur tussen 12 en 35 graden ontwikkelen zich zo houtwormen. Die eten gretig van uw hout en boren gaten in meubels, trappen, balken en vloeren. Wanneer de houtworm zich ontwikkelt tot houtkever baant hij zich een weg naar buiten en zoekt een vrouwtjeskever om te paren. Legt die haar eitjes opnieuw in uw hout? Dan dreigt de cyclus zich eindeloos te herhalen.

Het gevolg? De houtstructuur in uw woning verzwakt verder en aangetaste balken, vloerplanken of traptreden barsten. Houtworm herkennen, is dus één zaak, houtworm bestrijden doet u beter zo snel mogelijk.

protector restauratie spant


 

Denkt u dat uw houtwerk is aangetast door een houtworm of wilt u meer weten over Protector? 

Protector Belgium respecteert de privacy van uw gegevens. Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.  Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie”.

Ik heb het begrepen